Напрежение в изборната нощ. Кандидатът за кмет на София от "Атака" и лидер на партията Волен Сидеров иска да влезе в "Арена Армеец".

Там в момента се извършва приемането на протоколите и изборните книжа.

Волен Сидеров
БГНЕС

Пред журналисти на входа на залата, където бе спрян от служители на МВР, той обясни че иска да види как се броят протоколите.

Сидеров и съпартийците му пристигнали след сигнал от кандидат-кмета на партията за район „Люлин”. Той не бил допуснат до общинската избирателна комисия, след което подал сигнал към щаба си.

Волен Сидеров
БГНЕС

Сидеров лично вдигна бариерите на паркинга и влезе до сградата.

"Не ви ли интересува как върви демократичният процес. Дали процесът за местни избори ще бъде честен и справедлив", попита Сидеров.

Той е на мнение, че има право като кандидат за кмет на София да бъде вътре в залата, за да наблюдава процеса на преброяване.

Волен Сидеров
БГНЕС


Не бяха допуснати наши представители на преброяването. Ние имаме право по всички законови норми да присъстваме в залата. Всеки кандидат за кмет има права да влиза в залата. Нямаме намерение да се месим в броенето на гласовете, но искаме да имаме поглед, дори и от балкона“, каза заместник-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов.

Волен Сидеров
БГНЕС


Председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова заяви категорично, че кандидат за кмет не може да присъства на отчитането на изборните книжа.

Кандидати за кмет не могат да бъдат допуснати в „Арена Армеец“. Това коментира пред журналисти и заместник-началникът на отдел „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред“, който е отговорник за външната охрана на „Арена Армеец“ в София.

Ако имат застъпници партия „Атака“, да заповядат - ще влязат. Но кандидати за кмет не се допускат“, каза комисар Николов.

По думите му, това е било разпореждането на ОИК.

Волен Сидеров
БГНЕС

На място има много полиция и силите на реда се опитват да предотвратят създаването на хаос.