/ БГНЕС
Пленарното заседание на депутатите тази седмица ще започне с гласуване да бъде ли освободен предсрочно зам.-председателят Емил Христов.
 
БСП внесе в парламента искането за оставката на Емил Христов

Искане за оставката на Христов бе внесено от БСП, след като седмица по-рано в сградата на парламента не бяха допуснати хора с увреждания. Левицата събра необходимите подписи и ги внесе в деловодството, от ГЕРБ заявиха, че ще дадат подкрепата си за зам.-председателя на Народното събрание. Според управляващите БСП нямат реални предложения за законопроекти и исканата оставка е „опит за паразитиране на реални проблеми”.
 
ГЕРБ: Твърдо заставаме зад Емил Христов

В работата на народните представили тази пленарна седмица е и предложения от ПГ на "БСП за България" за първо гласуване на Законопроект за възрастните хора. Първо гласуване ще има и по предложения от ПГ Обединени патриоти Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.
 
Работата на депутатите в четвъртък ще започне с първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Ще последва първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за „Държавен вестник”. Очаква се Съветът за електронни медии да представи отчета за дейността си за 2017 г.

Грозни сцени и скандал в парламента заради протеста на хората с увреждания
 
Работната седмица за народните представители традиционно ще приключи в петък с парламентарен контрол.