Емил Христов
Емил Христов / БГНЕС
ГЕРБ твърдо застава зад зам.-председателя на парламента Емил Христов и той няма да подава оставка. Това се казва в партийна позиция, изпратена до медиите.

БСП внася искане за оставката на зам.-шефа на НС Емил Христов

От БСП заявиха, че ще внесат искане за оставката за зам.-шефа на парламента,  когото обвиняват за недопускане на майки на деца с увреждания в НС при техния протест миналата седмица. Емил Христов се извини от парламентарната трибуна за създалата се ситуация, но даде  да се разбере, че няма нищо общо с нея, а в случая е имало неразбиране и изкривяване на ситуацията.

18 април: Грозни сцени и скандал в парламента заради протеста на хората с увреждания

"Ние, от ПГ на ГЕРБ, категорично няма да участваме в поредния измислен скандал на БСП. Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов вече се извини за неудобството, което бе причинено на майките на децата с увреждания миналата седмица и категорично опроверга спекулациите на опозицията, че умишлено не ги е допуснал в парламента", се казва в позицията на ГЕРБ.


Зам.-шефът на НС Емил Христов се извини на майките на деца с увреждания

От Парламентарната група на ГЕРБ са категорични, че "няма да се поддадат на провокацията". От формацията застават твърдо зад Емил Христов и той няма да подава оставка, завършва партийната позиция.