/ БГНЕС
От 6 часа тази сутрин магистрала "Хемус", в района на село Слънчево, на около 20 км западно от Варна, е отворена.

Движението се осъществява нормално, във всички пътни платна, предаде БНР, като се позовава на Областно пътно управление-Варна.

Заради горящи тревни площи и намалена видимост вчера по обед движението по автомагистралата беше ограничено в двете посоки. Отворен е също и път I-2, старият път за София през Побити камъни.

Около 1500 декара гори са унищожени от големия пожар край варненското село Слънчево. Няма опасност за нито едно от населените места в района. Късно снощи всички огнища са били изгасени. Но заради изключително високите температури и силния вятър тази сутрин опасността да се разгори огъня остава.

"Гасим и отново след нас се възобновяват огнищата. Продължаваме работа с институциите, които ни помагаха вчера, да сме на място, да следим обстановката, да проверяваме всички огнища и се надяваме все пак денят да е по-лек от предишните два", каза гл. инсп. Стоян Стоянов от пожарната пред БНТ.

Доброволците, които искат да помагат в гасенето, трябва да бъдат призовани от кметовете при нужда. Обектът "Побити камъни" временно ще бъде затворен за посетители заради усложнената пожароопасна обстановка, съобщиха от Регионалния исторически музей.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР