“Мини Марица-изток” отстрани от работа свой служител, обявил подкрепа за обвинения мъж, нарязал 18-годишно момиче с макетно ножче.

Арестуваха мъж в Стара Загора за заплахи срещу жена в социалните мрежи

Виктор Костов написа пост в профила си във Фейсбук, в който заяви: "Аз защитавам пича. Всяка лигла трябва да си знае гьола и като шава напред назад ще си яде мамуля! (бел. ред. правописът е запазен). По-късно публикацията беше изтрита. В нея Виктор също така добавя, че е готов да "убие от бой мършите, нападащи Гошката, като 400 шева щели да им се с сторят даже малко".

Ръководството на “Мини Марица-изток” ЕАД категорично се разграничава и остро осъжда позицията на Виктор Костов относно инцидента с пострадалото момиче. Със заповед на управителя на Рудник “Трояново-север” Виктор Костов е отстранен от работа до изясняване на всички обстоятелства", обявиха от компанията.





По информация на "24 часа" именно Виктор е 26-годишният мъж, арестуван в Стара Загора след заплахи в социалните мрежи срещу 40-годишна жена.

Мъж обезобрази приятелката си с макетно ножче, направени са ѝ 400 шева

По-късно изпълнителния директо на “Мини Марица-изток” ЕАД лично се обърна към своя служител. "Викторе, обръщам се към теб като майка и жена, като ти заявявам, че се срамувам и осъждам твоята грозна позиция. Ти си срам за хилядите почтени работници и служители в “Мини Марица - изток” ЕАД. Не искам никой от работещите в мината да бъде отъждествяван с твоята позиция", пише инж. Илза Чинкова.