Неявяването в съда на Лютви Местан, като един от двамата подсъдими в дело за катастрофа край момчилградското село Загорско през 2019 г.  отново бе причина за отлагане на заседанието.

При пътния инцидент почина бебе на шест месеца.

През февруари Лютви Местан бе приет по спешност в момчилградската болница на стационарно лечение с исхемичен мозъчен инсулт. По думите на съдия Георги Милушев пред съда той писмено е депозирал невъзможността да присъства, заради липсата на съществена промяна на здравословното му състояние. Приложил е амбулаторен и болничен лист до края на юли, като моли за отлагане за друга дата. 

Отложиха делото срещу Лютви Местан, страдал от постинсултен синдром

От близо година Местан се защитава сам в съдебния процес и отсъствието му би нарушило правото му на защита. От февруари досега това е четвърто поредно заседание по делото, на което той не се явява заради здравословното си състояние. 

Освен Местан, в съдебната зала отново не се явиха вещите лица изготвили последно поисканите допълнителни изчисления по автотехническата експертиза. Изчисленията на поредно заседание не могат да бъдат разгледани в зала заради отлагане на делото. Не се яви и единият от адвокатите на частното обвинение. В зала присъстваха единствено вторият обвиняем – бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, както и прокурор Георгиева, в качеството ѝ на държавен обвинител.
Валентина Стоева/БТА