Постинсултен синдром и назначено лечение с вливане на системи на Лютви Местан бе причина да не се даде ход на поредното заседание по делото за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско през април 2019 г.

Отново отложиха делото срещу Местан за катастрофата, при която загина бебе

Местан е един от двамата обвиняеми за инцидента, при който загина бебе на 6 месеца. По думите на съдия Георги Милушев, пред съда той писмено е депозирал невъзможността да присъства, приложил е и амбулаторен лист. От близо година се защитава сам в съдебния процес и отсъствието му би нарушило правото му на защита.  

Освен Лютви Местан, в съдебната зала не се явиха вещите лица, направили последно поисканите допълнителни изчисления по автотехническата експертиза. Изчисленията трето заседание не могат да бъдат разгледани в зала заради отлагане на делото. Не се яви и единият от адвокатите на частното обвинение.

Два пъти отвод на съда поискаха адвокатите на Местан по делото за катастрофата

В зала присъстваха единствено вторият обвиняем – бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, както и прокурор Георгиева, в качеството ѝ на държавен обвинител.

Делото бе отложено за 11 юли от 10: 00ч., като в съдебния процес, който тече трета година, делото е отлагано над 15 пъти, в голяма част от случаите заради неявяване на свидетели, вещи лица, подсъдим или заради неизготвена в срок експертиза.
Валентина Стоева/БТА