/ Министерство на туризма
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова бе отличена с почетен плакет от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите за особени заслуги за утвърждаване на традиционните за България храни. Отличието бе връчено от председателя на организацията г-жа Мариана Кукушева.

„Благодаря Ви за Вашата всеотдайност, подкрепа, диалогичност и креативност, проявени в работата ви с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. В условията на пандемия Вие успяхте да съчетаете отговорността на ръководител и добрината на човека и да останете отворена за всякакъв диалог в подкрепа на българските хлебари и сладкари“, заяви г-жа Кукушева, поднасяйки отличието на вицепремиера.

Министерство на туризма

От своя страна министър Николова благодари за признанието за усърдната работа, която тя и екипът ѝ полагат всекидневно. Българската традиционна кухня заслужава да бъде разпознаваема в цял свят. Именно заради това работим по създаването на традиционно българско меню, с което да популяризираме не само българския вкус, но и родните традиции и обичаи, заяви вицепремиерът.

Това признание ми дава стимул да работя още повече, защото в условията на световна пандемия за мен като вицепремиер и министър на туризма е от изключително значение да утвърдим България като четирисезонна дестинация и чрез българската кулинария можем да постигнем това, каза още министърът.

Министерство на туризма

По време на церемонията вицепремиерът също връчи на г-жа Кукушева почетен плакет и грамота на Министерството на туризма за принос в популяризирането на традиционните български хлябове, печива и сладкиши. Министър Николова изрази своята признателност към председателя на националния браншови съюз за всеотдайната работа през годините, за професионализма и отговорността, с която реализира дейността си.