/ БТА
Откриха тялото на 15-годишното момче, което изчезна в понеделник вечерта във водите на Дунав. Тялото на Даниел Панцев е намерено днес около 15 часа от екип водолази и катер на "Гранична полиция“ в реката, след така наречената местност "Казаните“, в близост до дунавското Ново село. Предстои да бъде извършена аутопсия.

Екипи започнаха издирването на момчето още вечерта в понеделник при получаване сигнала за изчезването му във водите на Дунав. Във вторник към спасителните екипи се присъединиха и водолази от Монтана, които ден и половина работиха на терен при температура на въздуха от 38 градуса.

15-годишно момче изчезна във водите на Дунава край Видин

15-годишният Даниел Панцев изчезна във водите на река Дунав край видинското село Връв, в понеделник около 20 ч. Момчето, което е ученик във видинската професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“, е гостувало на баба си. Заедно с още трима свои връстници решили да поплуват в реката. Момчетата скочили в реката от кея на пристанището, но Даниел така и не излязъл след скока.

Според местните рибари мястото е много опасно за скачане и плуване. Водата е с голяма дълбочина и има водовъртежи, които са опасни. На дъното пък има и големи камъни.

 
Агенция "Фокус"