/ iStock/Getty Images
От утре плажът в "Слънчев бряг" ще е без спасители и медицински екипи.

От 1 октомври трите морски ивици в курорта - северна, централна и южна, стават неохраняеми, заради приключване на летния сезон.

Ще бъдат премахнати медицинските реанимационни пунктове, вишките на спасителите, плаващите обозначителни знаци. Промяната на режима ще бъде оповестена с предупредителни табели на пясъка - "Неохраняем плаж". Днес трите ивици ще бъдат със спасители до 18.00 часа. След това сезон "Лято 2020" се смята за закрит, съобщи за БТА управителят на плажа Кирил Спасов.

"Въпреки трудния сезон, това лято ивицата предложи на своите гости приятна и спокойна атмосфера и много морски атракции", добави Спасов.

Заради прогнозата за слънчеви дни и през октомври, плажуващите тогава трябва да бъдат особено внимателни и да не надценяват възможностите си, съветват спасители. Те препоръчват хората да не влизат във водата при бурно море.

Грижата за чистота на пясъка в "Слънчев бряг" се извършва целогодишно. Почистването през есенните и зимните месеци се извършва с машини. През април следващата година ще започне подготовката за Летен сезон-2021.
БТА