/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжът, убил съпругата си, съобщиха от прокуратурата..

БГНЕС

Спрямо него е повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга - 61-годишна украинска гражданка. Престъплението е извършено на 21 май в хотел „Българска роза“, който се намира в Слънчев бряг, община Несебър.

Обвиняемият е установен благодарение на отличните действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Бургас и Районно управление-Несебър, които са задържали обвиняемия по-малко от три часа след извършеното деяние.

Жестоко убийство в Слънчев бряг

По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотела.
Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.

Заседанието на Окръжен съд-Бургас бе проведено днес. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че той е извършил престъплението, за което е обвинен, което се подкрепя от събраните доказателства по досъдебното производство, а също така и от направените самопризнания от обвиняемия.

БГНЕС

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство (от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“), както и от факта, че той е установен от полицейските служители с подготвен багаж, в който са открити неговите документи, тези на пострадалата и финансови средства.

Съдът при мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града