Окончателно: Осъдиха 3 души на общо 52 години затвор за убийството на Ники от Враца
Окончателно: Осъдиха 3 души на общо 52 години затвор за убийството на Ники от Враца / Thinkstock/Getty Images

Върховният касационен съд потвърди осъдителната присъда срещу Ивайло Миланов, Иван Каменов и Калин Димитров за убийство на Николай Димитров, извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди, съобщиха от софийската Апелативна прокуратура.

Обвинителен акт срещу тримата подсъдими е внесен от Окръжната прокуратура във Враца за това, че в последния ден на август 2013 година пред нощен клуб в града Миланов, Каменов и Димитров нанесли побой с юмруци и ритници над шестнадесетгодишния Николай Димитров.

Съдът определи по 18 години затвор за убийците на Ники от Враца

Момчето било повалено на земята, без да оказва съпротива, като ударите са били многобройни, със значителна сила, насочени към жизненоважна част на човешкото тяло - главата. След първоначално лечение в лечебно заведение в града състоянието му рязко се влошило и той изпаднал в кома. На 12.10.2016 г. момчето починало в столична болница.
Наказание „лишаване от свобода" при „строг" режим на изтърпяване получиха тримата подсъдими. Миланов и Каменов ще останат зад решетките за по осемнадесет години, а Димитров - за срок от шестнадесет години.

Родителите на убития Ники: Борбата сега е за другите деца

Уважени са и предявените от родителите на Николай Димитров граждански искове в размер на 70 000 лв.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.