Родителите на убития Ники: Борбата сега е за другите деца
Родителите на убития Ники: Борбата сега е за другите деца / Дарик Враца

И днес делото за смъртта на 16-годишния Николай Димитров продължава във Врачанския окръжен съд. Нови 11 свидетели ще бъдат разпитани, от вчерашните планувани 11 - един не се е явил.

Родителите на убития Ники: Борбата сега е за другите деца
netinfo

Още в началото на делото обвиняемите са обявили, че не се чувстват виновни за смъртта на Николай. Припомняме, че той почина около месец след като бе зверски бит и ритан пред местен нощен бар от тримата обвиняеми - Ивайло Иванов - Акулата, Калин Димитров - Скинара и Иван Каменов - Цофъра. Това не е първи подобен случай на побой с участието на обвиняемите. По неофициална информация срещу Цофъра е имало 14 дела за тежки и средни телесни повреди, но по нито едно няма присъда.

„Борбата сега е за другите деца" споделиха пред Съдебната палата родителите на Николай. „Ние нашето дете го знаем къде е, въпросът е други деца да не пострадат отново. Затова виновните трябва да понесат наказанието си". Хората споделиха, че животът им вече се върти около църковните празници „Задушница".

И днес, за 12 часа, е насрочен пореден протест на приятели и близки на убитото момче, с искане за доживотни присъди за убииците.Според адвокатите на обвинението делото ще е много трудно, защото има убито дете и свидетелите също са деца. На този етап защитата се опитва да открие неточности при показанията на децата, докато ги разпитват в съда, прилагайки различни способи при задаване на въпросите. Това обаче не случва и показанията се съвпадат.

Родителите на убития Ники: Борбата сега е за другите деца
netinfo