Обжалват решението за концесионерите?
Обжалват решението за концесионерите? / netinfo
Столичният общински съвет трябва да реши дали да обжалва пред Върховния касационен съд решението на Апелативния съд, с което общината е осъдена да плати сумата от 11.665 млн. лева на концесионера по чистотата. Това съобщи заместник- кметът по сигурността Юлия Ненкова.

Ако столичният общински съвет реши да обжалва решението, лихвите, които може да плати общината ще продължат да се увеличават. До този момент те се равняват на 3 млн. лв.

Другият възможен ход е да се изплати дължимата сума на концесионерите и да се преговаря за опрощаване на лихвите. Един от основните мотиви за решението на Апелативния съд е, че по време на хода на процеса общината е плащала частично задълженията си към кредитора и по този начин е признала задълженията си към концесионера.

Заместник-кметът Юлия Ненкова обясни, че решението да се изплащат частично задълженията е дошло след предложение на общинския съветник от НДСВ Владимир Каролев.

Концесионерът осъди общината, след като тя отказа да му плати за дейности по зимното почистване през 2005 г. В момента тече 30-дневният срок за обжалване пред Върховния касационен съд.