Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Я. С. за подкуп и го задържа за срок до 72 часа, след съвместна операция с Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, съобщиха от прокуратурата.

Задържаният с подкуп униформен трябвало да снабди граничните кучета с джипиеси

Разследването се провежда от следовател в Следствения отдел на СГП съвместно с Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР под ръководството и надзора на прокурор в СГП.

Висш служител на „Гранична полиция“ е задържан с 2000 лв. подкуп

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Я. С. съм наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 11.11.2022 г. за времето между 17:05 ч. – 17:10 ч., в гр. София, в близост до сградата на Главна дирекция ”Гранична полиция” (ГД”ГП”) – МВР, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – Началник на сектор в ГД”Гранична полиция” – МВР, приел дар, какъвто не му се следва – парична сума в размер на 2 000 лв. от собственик и управител на фирма за това, че е извършил действие по служба като е организирал възлагането и изпълнението на обществена поръчка със същата фирма.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража”.