Обвиниха мъж, опитал да подкупи полицай, за да не задържи мигранти
Обвиниха мъж, опитал да подкупи полицай, за да не задържи мигранти / снимка: Dariknews.bg, архив

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Мохамед Абдулрахман за това, че предложил пари на полицай, за да не задържи 27 нелегални имигранти. По делото вече е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража ".

През май на автомагистрала "Тракия" в близост до разклона за село Верила, полицейски служители спрели за проверка кола, в която се возили четрима мъже. Сред тях бил и Мохамед Абдулрахман. Един от мъжете споделил с полицаите, че в същия ден превозвал група чужденци, които оставил на същата магистрала.

Незабавно било организирано издирване, като Абдулрахман и останалите трима мъже тръгнали заедно с полицаите. Скоро в тревните площи до магистралата били открити 27 чужденци, за които се оказало, че са без документи за самоличност.

Тогава обвиняемият Абдулрахман се приближил до един от полицейските служители и му казал да не задържат нелегалните имигранти, които току що били открили. После се опитал да даде пари на същия представител на реда, но той категорично отказал. Веднага след това Абдулрахман отворил вратата на полицейския автомобил и оставил вътре в купето 265 евро, 300 щатски долара и 70 лева. Той незабавно бил задържан.