След вчерашните ураганни ветрове поетапно обстановката в област Враца се нормализира. Това съобщи зам. областният управител на Враца Мирослав Комитски. Той отбеляза, че във всички 5 села, в които през вчерашния ден беше прекъснато електрозахранване, към момента е възстановено.
 
Комитски информира още, че в някои квартали на Враца има къщи, останали без покриви. Зам.-областният управител добави, че предстои да бъдат описани и оценени щетите, като ще се настоява за средства от Междуведомствената комисия.
 
Ураганният вятър нанесе сериозни щети във Враца

"Очаква се комисията от община Враца да мине навсякъде, където има нанесени щети, да се даде оценка и да се иска от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет финансова помощ. Тепърва ще се определят начините, по които ще се помогне на тези хора. Екипи от инспектората на община Враца са в комуникация с кметове на населени места, така че има готовност да се действа от страна на общината", поясни Мирослав Комитски.
 
Докато чакаме пролетта: идва дъжд, на места дори и сняг (ВИДЕО)

Той допълни, че около 40 сигнала са били обработени от община Враца. По думите му най-честите били за паднали дървета. Комитски обясни още, че има данни за множество счупени стъкла на автомобили. Той добави, че към момента има леко покачване в речните нива на територията на областта, ситуацията е спокойно, но екипите остават готови за реакция.
Агенция „Фокус“