Причината са откритите нарушения в в срочността и ритмичността по досъдебно производство, водени от магистрата и следователя
Образуваха дисципинарно производство срещу магистрат от Военно-окръжна прокуратурата. Причината е докладът на Върховна касационна прокуратура за установени сериозни нарушения в срочността и ритмичността по досъдебно производство, водено от въпросния прокурор.

Дисциплинарното производство, образувано със заповед на административния ръководител на ВОП-София, обхваща работата по същото досъдебно производство и на следователя Д.М., съобщиха от прокуратурата.

Дисциплинарното производство се образува във връзка с действие или бездействие, което е довело до неоправдано забавяне на досъдебно производство, отнасящо се до разследване на престъпление евентуално извършено от генерал, военно длъжностни и/или цивилни лица.

След проверка: Откриха нарушения при знакови дела, сред тях и за „Барселонагейт“

Назначена е комисия в състав от трима прокурори при ВОП-София, която да установи действията на двамата магистрати по делото. Проверката ще обхваща както материалите по досъдебното производство, така и натовареността на А.Р. и Д.М. за периодите, в които делото е било в активна фаза на разследване, ползваните от тях болнични дни и отпуски, както и участията в съдебни заседания на наблюдаващия прокурор.

В срок до два месеца комисията следва да изготви доклад за работата на магистратите, обект на дисциплинарната проверка.