Областният управител на София е подготвил обжалване на решението на съда за Паметника на Съветската армия. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет премиерът Николай Денков, който коментира решението на Административния съд в София-град да бъдат прекратени действията по демонтажа на Паметника на Съветската армия. 

От думите му стана ясно, че това ще се случи вероятно утре. "Там има аргументи. Те са достатъчно ясни", каза той. 

След като махнаха и последната фигура: Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

По повод така дълго очакваното приемане на териториалните планове, премиерът заяви, че става дума за много сериозна сума 

"Ако се бяхме забавили със седмица, щяха да изчезнат 100 млн. евро, както изчезнаха миналата година. Това е чудесна новина за хората в тези региони. Тези планове съответстват напълно на това, което сме договаряли и със синдикатите. Напълно съответстват и на споразумението, което сключихме с тях, със 7-те точки, потвърдени от Народното събрание. Отпушихме процеса за влизане на инвестиции в тези региони", каза той.

Премиерът коментира и промените в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

"Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че не знам защо продължаваме отново да коментира това, че съдът трябва да бъде независим, че прокуратурата трябва да носи отчетност, че трябва да има механизми, които да контролират главния прокурор. Емоциите, които някой се опитва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да припомня също така, че текстовете, които бяха приети, са консултирани с Венецианската комисия, до голяма степен са препоръчани от Венецианската комисия като варианти, така че ние сме приели някои варианти“, каза Денков.