/ БГНЕС
От "Обединени патриоти" очертаха приоритети си на старта на новия политически сезон и посочиха, че това е цената за оставането им в управлението. Те дадоха и заявка, че ще вземат дейно участие в дебата за нова Конституция, като ще предложат и своите идеи.

В декларация Борис Ячев посочи, че мерките срещу разпространението на коронавируса са дали резултат, но трябва да се приемат закони, с които да се премине през икономическата криза, породена от ситуцията.

"Голяма част от тези мерки не биха могли да се реализират без спешни законодателни промени, които трябва да се реализарт сега - актуализация на бюджета, промени в социалните закони", каза той.

Ячев изброи приоритетите на патриотите, като обърна внимание на поправките в Закона за задълженията и договорите, който да реши проблема с вечния длъжник, както и промените в Закона за социалните услуги.

"Всички тези приоритети са цената на оставането на "Обединени патриоти" в това управление, цена, която плащаме с цялото осъзнаване на политическата отговорност. И през този сезон заявяваме, че нашата група ще бъде най-активната част от парламента, за да можем в максимална степен да оправдаем очакванията на обществото. Ще вземем дейно участие в дебата за нова Конституция на България със свои предложения", посочи Ячев.