НС осъди терористичните действия в Турция, Берлин и Швейцария
НС осъди терористичните действия в Турция, Берлин и Швейцария / DarikNews.bg, архив

Народните представители осъдиха терористичните действия в Турция, Берлин и Швейцария и почетоха с минута мълчание паметта на жертвите.

Камион се вряза в тълпата на коледен базар в Берлин, има жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Само за часове вчера ужасяващи събития ни шокираха с брутално насилие - в съседна Турция бе застрелян висш руски дипломат, при кървав акт в Берлин бяха убити и ранени десетки хора, при стрелба в Швейцария бяха ранени граждани. Нека осъдим тези недопустими варварски посегателства срещу живота на невинни хора, срещу ценностите и свободата", призова председателят на парламента Цецка Цачева, съобщиха от НС.

Убиха руския посланик в Турция при покушение

В началото на извънредното пленарно заседание народните представители почетоха и паметта на български юрист, политик и общественик Гиньо Ганев. Той бе забележителен парламентарист и държавник, човек със силна харизма, с ярко присъствие в политическия живот на страната, отбеляза председателят на Народното събрание.

Почина първият омбудсман на България Гиньо Ганев

Обществото ни винаги ще помни с признателност всеотдайната дейност на Гиньо Ганев като дългогодишен народен представител, както и като първи омбудсман на Република България, посочи Цецка Цачева. Тя допълни, че до последния си дъх Гиньо Ганев е останал предан на парламентаризма и принципите на правовата държава.

Източник: БГНЕС