/ БГНЕС
Парламентът ще обсъди ветото на президента върху промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.
 
С измененията се въвеждат изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административнонаказателна отговорност за тяхното нарушаване.
 
В проектопрограмата на парламента е и първото четене на изменения в Закона за пътищата, свързани с функционирането на толсистемата, както и второто гласуване на промени в Закона за посевния и посадъчния материал.
 
Като първа точка в четвъртък се предвижда депутатите да обсъдят на второ четене изменения в Закона за здравето, след което да продължат с първото четене на промени в Закона за рибарството и аквакултурите и с второто гласуване на изменения в Закона за българските лични документи.
 
Предвижда се в петък парламентът да разгледа на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се предлага отмяна на машинното гласуване за местните избори, както и изменения в Закона за железопътния транспорт.
 
Предвиден е и парламентарен контрол.
БТА