В началото на новата седмица облачността ще е променлива, често - значителна. Главно в югозападната половина от страната ще има превалявания от дъжд, по-значителни - в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен северозападен, в Дунавската равнина - временно силен, западен вятър и с него преносът на студен въздух ще продължи.

Максималните температури ще са между 17°С и 22°С, в София - 16°С-17°С.

Времето през октомври: Темератури от -5 до 32 градуса

По Черноморието ще има променлива облачност. След обяд на отделни места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 20°С-23°С. Температурата на морската вода е 17°С-20°С. Вълнението на морето ще е два бала.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северозападен вятър и с него температурите още ще се понижат. Максималната на 1200 метра ще е около 11°С, на 2000 метра - около 4°С.

През следващите дни ще има променлива облачност, във вторник - по-често значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от северозапад, до умерен, в сряда ще се ориентира от север, в по-голямата част от страната ще е слаб. Температурите ще се понижат още, минималните ще са между 5°С и 10°С, а максималните - между 15°С и 20°С.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
НИМХ