/ netinfo
Нов сайт на КАТ ще ликвидира чакането по опашки
93853
Нов сайт на КАТ ще ликвидира чакането по опашки
  • Нов сайт на КАТ ще ликвидира чакането по опашки
Правителството започва борба с големите опашки в столичния КАТ. Една от първите мерки, които държавата ще предприеме, е създаването на сайт на ведомството, въпреки че и към момента съществува такъв.

Възможно най-скоро ще бъде създадена възможност от този сайт да се теглят нужните документи, а също така хората ще могат да прочетат предварително през колко гишета трябва да минат, за да получат желаните услуги, стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев.
 
Той участва в съвещание в сградата на МВР, свикано от премиера Бойко Борисов, който по-рано през деня обеща да ликвидира опашките в КАТ-София.
 
Премиерът обеща по-строг контрол по пътищата (ВИДЕО)

С аргумента, че обслужването в столичния КАТ е трудно, бавно, а понякога и мъчително, вицепремиерът Томислав Дончев обяви първите стъпки на държавата в посока облекчаване на хората, които използват услугите на ведомството. В най-кратък срок ще бъде направен сайт, въпреки съществуването на такъв, и ще се въведе възможност за плащане с карта, въпреки че и сега може.
 

БГНЕС


"Изработването на качествен сайт, в който не само да има адреса на съответната служба, а да са описани услугите, какви документи са необходими. Една междинна стъпка, документите да ги има в електронен вид, човек да ги разпечата, попълни и да отиде с готови документи", поясни той.
 
Ще се скрият ли отново полицаите в храсталаците?

Предвижда се също освежителен ремонт на помещенията и подобряване на условията на труд в КАТ, обясни вътрешният министър Валентин Радев.
 
"Всички тези проблеми, като се започне от тоалетните в КАТ - дори до такива детайли стигнахме, и условията, в които се работят хората, компютри и се надяваме в краткосрочен и дългосрочен план, да намерят решение", посочи министърът.
 

БГНЕС


Почти половината от радарите на КАТ - извън строя

По-далечната цел, която ще бъде постигната в рамките на следващата една година, е реално намаляване на административната тежест за хората, обясни Томислав Дончев. И даде следния пример: "Справките, които са необходими за издаването на един документ или едно разрешително да се правят по служебен път от самите администрации, а не гражданинът да обикаля да събира документи и да ги предоставя на друга администрация".
 
Премиерът Бойко Борисов се е ангажирал, че ако някои от мерките бъдат подготвени до вторник, още в сряда правителството ще отпусне нужните средства за тях.