Нашето условие, за да преговаряме с “Продължахме промяната“ беше Кирил Петков да не е кандидат за премиер – това условие е изпълнено. Ще разговаряме с “Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство. Това каза пред журналисти вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова, след като Кирил Петков обяви, че не той, а Асен Василев ще бъде номинацията на "Продължаваме промяната" за премиер.

"Очевидно е, че с ПП, ДБ и ИТН имаме различни мнения по различни въпроси, но това, което ни събра, е да променим досегашния модел на управление. Призовавам всички, ако искаме стабилност, предсказуемост и спокойствие на българските граждани, да се съсредоточим върху общото.

"В това, което Кирил Петков е предложил, има много общи неща, но за нас не е достатъчно. Ние искаме да си продължим социалния стълб в едно бъдещо правителство, искаме здравеопазване и болниците да не са търговски дружества, промяна в съдържанието на учебниците и т.н", подчерта Нинова.

По думите ѝ те ще си поставят някои от тези приоритети  – социална политика, достъпно здравеопазване, развитие в образованието, стабилизирани на икономиката. "Напълно подкрепяме техните приоритети за борба с корупцията, промените в Закона за обществените поръчки, промените в КПКОНПИ. Това е част и от нашата програма. Започваме да преговаряме по политики, които този път да бъдат ясно разписани в програма на правителството. Мандат с ясни отговорности, с ясни срокове за свършване на тези задачи", каза още тя.