/ Георги Димитров
“Държавата е изправена пред огромен проблем. Днес Тристранният съвет разглежда бюджетите на НЗОК и НОИ. Заложените в тях параметри са в пряка връзка с числата в държавния бюджет. А в него е заложена бомба за 1.2 млрд. лв. приход от БЕХ, които ги няма“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Бургас, където Изпълнителното бюро на партията провежда свое изнесено заседание.

Според Министерство на финансите "има грандиозно разминаване на два публични отчета от БЕХ и са изчезнали над 1 млрд. лв. със счетоводни еквилибристики по време на служебния кабинет", посочи Нинова и допълни: „Въпреки липсата им, Василев ги е заложил като приход и е назначил финансова ревизия. ГЕРБ, от своя страна, чрез Делян Добрев, сезира прокуратурата, че Василев източва дружеството, като изтегля тези пари от БЕХ и ги пише приход в бюджета. Представяте ли си как ще се приеме бюджет, като двете управляващи коалиции са се хванали за гушите заради далавера за един млрд. лв.? Този скандал ще взриви бюджета. А може и такъв да не се приеме изобщо“.

По думите й ако тези средства ги няма, трябва да се режат разходи за такава сума.

„Откъде? От заплати, пенсии, детски, от общини, болници, културни институции? Или пък най-важният закон в държавата, касаещ всеки български гражданин, ще разчита на плаващи мнозинства със златния пръст на “Възраждане”. Дойде време позорната коалиция на омертата и имунитетите да бръкне в джоба на хората. Всеки българин ще плати за спасяване имунитета на Борисов и министерските постове за ПП-ДБ”, посочи още лидерът на БСП.

Днес ръководството на партията се среща с Областните съвети на БСП в Бургас, Сливен и Ямбол, за да обсъди актуалната обстановка и подготовката за предстоящите местни избори. На срещите присъстваха заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, организационният секретар на Столетницата Борислав Гуцанов, народните представители Петър Кънев и Деян Дечев, членът на Изпълнителното бюро на партията Асен Гагаузов, областният председател на БСП-Бургас и член на ИБ Стойко Танков и председателят на БСП-Бургас Живко Господинов.