/ БГНЕС
БСП даде оценка за българското председателство - "добра организация със слабо съдържание", "красива, но празна опаковка". Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Корнелия Нинова БСП
БГНЕС


Председателят на ЕП: Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха

Председателството беше превърнато в еднопартийно мероприятие, пиар в лична изгода на премиера, което не можа да обедини народа и институциите, коментира тя.

Туск: България изпълни прекрасно и ефективно задачата си на председател

Нинова отбеляза, че оценката е обективна и се основава не на емоции, а на документи. Тя даде пример с решение на Народното събрание, с което е приет проектът на програма на председателството.

Корнелия Нинова БСП
БГНЕС


Павлова на финала на Европредседателството: Мисията ни беше изпълнена успешно

Трите ключови думи на председателството бяха трите К - консенсус, конкурентоспособност, кохезия, припомни Нинова. По думите й по-разделен ЕС никога не е бил. България не можа да бъде онзи лидер, който да осигури съгласие, консенсусът по ключовите за Европа въпроси, напротив - задълбочи се разделението и разломите между европейските държави, коментира Нинова.
 
"Цялото председателство беше един пиар, едни целувки, едни прегръдки без съдържание"
, заключи Нинова. Според нея вместо това е трябвало да се търсят съюзници. Това председателство отстъпи от основни европейски ценности и права, които европейските граждани, в това число и българските имаха до момента, коментира още тя.
 
БТА