/ Пресцентър Министерски съвет
Българското председателство свърши и проблемите започнаха, коментира премиерът Бойко Борисов по повод техническите неуредици около доклада му в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург.

Борисов
Пресцентър Министерски съвет

Звукът в залата прекъсна за 40 минути заради спорове на техническите служители и саботажа на евродепутати. Представяте ли си в България да стачкуват преводачите, да загасят тока и да не можем да започнем даден съвет, попита той.

Председателят на ЕП: Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха

Всички българи трябва да сме горди, посочи премиерът по повод прозвучалите единодушни отлични оценки за работата на България като председател на Съвета на ЕС. „Благодаря за отличната оценка за България на парламентарните групи, за да сме горди всички. България се справи прекрасно, нейните момчета и момичета, мъже и жени, се справиха прекрасно, показаха, че имат и административен, и организационен, и политически капацитет“, коментира премиерът.

Борисов
Пресцентър Министерски съвет

Това прави България горда и показва, че сме държава, която другите дори трудно биха достигнали в много сфери, добави той на пресконференция в кулоарите на ЕП.

Туск: България изпълни прекрасно и ефективно задачата си на председател

Борисов
Пресцентър Министерски съвет

По неговите думи е оценка за нашата страна, че толкова много пъти в последните шест месеца у нас са били председателите на Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия. Българското председателство е и невероятна реклама за самата държава. Когато пак ни дойде ред, се надявам още по-добре да го направим, заяви министър-председателят.

Борисов
Пресцентър Министерски съвет


30 юни: България предаде на Австрия председателството на Съвета на ЕС

Предложенията ни по миграцията продължават да отекват, защото са в интерес на всички, балансът там е намерен. Винаги съм държал, че със спокоен, дипломатичен, не ултимативен тон, с разговори се постига повече, отколкото с обиди, нападки и незачитане на чуждото мнение, поясни Борисов.
БТА