/ БГНЕС
Последните 2 години толкова често стават избори, че сме в постоянна готовност, това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналистите в кулоарите на парламента по повод предстоящите разговори за служебен кабинет и премиер, както и задаващите се нови предсрочни избори. 

Тя заяви, че от партията очакват да се организират избори 2 в 1 и да не се бави процесът.

По думите на Нинова днешното връщане на мандата от страна на ИТН е абсолютно логично и очаквано: "Всички ние се обединихме около това, че този парламент е изчерпан и не може да има правителство. Това, че не го поличухме мандата ние, също е естествено, тъй като категорично заявихме по-рано пред президента, че не го желаем".

Лидерът на БСП заяви, че е изненадана от изказването на Бойко Борисов, че от ГЕРБ не искат служебен премиер да бъде някои измежду Росен Желязков (председателят на НС) и Димитър Главчев (председателят на Сметната палата). 

"Когато ГЕРБ подкрепиха тези промени в Конституцията, знаеха, че господин Желязков и господин Главчев са от ГЕРБ, са на тези позиции и са в този списък. Тогава гласуваха ЗА, а сега казва НЕ, недейте. Но това е типично за Борисов - сутрин, обед и вечер да си сменя позициите", каза Корнелия Нинова. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня