/ БГНЕС
Корнелия Нинова: Днес промяната е задължителна
92381
Корнелия Нинова: Днес промяната е задължителна
  • Корнелия Нинова: Днес промяната е задължителна
Днес промяната е задължителна, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на заседанието на 49-ия Конгрес на партията в НДК.
 
Тя посочи, че БСП е сложила началото на промяната в България с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. "Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук", обърна се Нинова към делегатите на конгреса. "Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край", призова тя.
 
"Живеем в две Българии - официална и паралелна, виртуална и реална", посочи Нинова, докато на екран в залата се прожектираше презентация с илюзиите и реалните факти в страната.
 
БСП събира редиците за заседание на 49-ия Конгрес на партията

Тя отбеляза, че народът е изправен пред избор да определи водачите си и ще реши мъдро, но и социалистите трябва да мислят мъдро. Ще бъдем ли ние тези водачи, ще отговорим ли на очакването за промяна, ще променим ли себе си, за да можем да покажем, че можем да променим България, посочи тя. По думите й този път бурята няма да отмине. Затова ръководството на БСП предлага промяна, която показва, че сме разбрали хората, посочи Нинова.

БГНЕС

Тя посочи още, че проектът на нов устав на БСП предвижда всеки член пряко да избира председателя на партията, но лидерът на партията да има само два мандата, за да не се поблазни да ползва партията като своя. Да въведем и мандатност за народните представители и да отворим път за нови лица без сблъсък помежду ни и с разбирането, че народът поиска и това, призова лидерът на БСП.
 
Нинова отбеляза, че социалистите имат и друга задача - със своя национален план за България да посочат друг различен път. Да поставим дългосрочна цел - нека тя да бъде 8 милиона българи и нито един беден, призова тя.

БГНЕС