/ БГНЕС
"Наглостта на евроатлантизма, модерната форма на фашизъм, се проявява ден след ден – дори и в парламента", заяви депутатът от "Възраждане" Деян Николов в декларация от трибуната на Народното събрание.

ПП-ДБ: Действията на „Възраждане“ продължават да излизат извън контрол

"Преди 90 години Европа е завладяна от нов вид идеология. Идеология, която ограничава свободата на индивида, потиска свободното изразяване на мнение и позволява на държавата да контролира изцяло живота на хората. Тази идеология е жива и до днес. В Германия на Адолф Хитлер я наричаха нацизъм, в Италия на Бенито Мусолини – фашизъм, в България на Кирил Петков я наричат евроатланзитъм", каза още Николов. Според него всички те си приличат по методите, пропагандата, контрола и лъжата. "Хитлер създава Гестапо, Кирил Петков овладява службите", добави Николов.

"Продължаваме промяната - "Демократична България" (ПП-ДБ) преговаря с Делян Пеевски, който дълги години обозначаваха за свой враг, но за това са виновни „Възраждане“ - те са фашисти. ПП-ДБ се прегръщат с ДПС и ГЕРБ, но за това са виновни „Възраждане“ – те са фашисти“. ПП-ДБ излъгаха избирателите си нагло и безочливо, но за това са виновни „Възраждане“ – те са фашисти", каза още Николов.

По думите му не е по-различно и извън парламента. Европейски депутат призовава „Възраждане“ да бъде ограничена в парламента и медиите, и за това са виновни „Възраждане“ – те са фашисти, добави той. "Не, господа демократи, вие сте припознали фашизма като идеология“, заяви Николов.

Според него българският народ добре вижда как му се предлага "фашизъм, опакован в лъскава и модерна опаковка, наречена демокрация". „Тези фашисти са тръгнали да заличават и нас, които 360 000 българи изпратихте тук, за да се борим за род и родина, семейни ценности, свобода и мир, фундаментални човешки ценности, които политическите еничари отдавна не помнят“, каза още Деян Николов.
Николай Трифонов/БТА