/ IStock
Започнали са изследвания и на зрелостниците от местната езикова гимназия, след като двама абитуриенти са заболели от коронавирусната инфекция
"Всички излезли досега резултати на работещите в неврологичното отделение в болницата в Добрич, в което бе установен пациент с COVID-19, са отрицателни за заразата", съобщи на пресконференция директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова.

Затвориха отделение на добричката болница и детска градина заради коронавирус

По думите й, се очакват тестовете само на още двама души от персонала. "В неврологичното отделение е спрян приемът на пациенти в сегашната му база, като лекуваните там болни поетапно се изписват според здравословното им състояние и се поставят под домашна карантина. Помещенията се дезинфекцират. Обработени са всички общи части в болницата - стълбища, асансьори, коридори и други", добави д-р Ангелова.

Вече са тествани и 17 деца от две групи на детска градина щ17 в Добрич, която от днес е затворена, след като бе установена жена - помощник възпитател с COVID-19. Проби са взети и на 26 души от персонала.

Мъж на 31 години от Добричко е с положителен резултат за COVID-19

"Децата от останалите три групи в детската градина ще бъдат тествани със съгласието на родителите им и със съдействието на общината,
която се е договорила с лаборатория. Разпоредено е в детското заведение да се дезинфекцира всичко - включително съдовете и прилежащото дворно пространство", каза д-р Ангелова.

Започнали са изследвания и на зрелостниците от местната езикова гимназия, след като двама абитуриенти са заболели от коронавирусната инфекция. Според д-р Ангелова младежите са участвали в поредица от събития - бал, връчване на дипломите, ходили са на дискотека, и е малка вероятността да няма и други заразени.