/ iStock/Getty Images
Мъж на 31 години от Добричка, работещ в организиран колектив, е с положителен резултат за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Добрич, позовавайки се на информация от директора на Регионална здравна инспекция - Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

По думите й пациентът е в добро общо състояние. „Консултиран е от специалист от Ковид сектора на МБАЛ Добрич. Поставен е на домашно лечение и изолация. В колектива, в който работи, са издирени всички контактни лица, взети са проби за изследване и се очакват резултатите.

В работните помещения е проведена дезинфекция“, съобщава д-р Ангелова. Пациентът е бил контактен на заразено лице в друга област. Във връзка с увеличения брой на заразени с коронавирус д-р Ангелова обръща внимание на всички жители на област Добрич да бъдат по-отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

Тя припомня, че носенето на маски е задължително в закрити помещения и обществения транспорт, като задължително трябва да са покрити носа и устата. Съветът й към обществото е да се избягват събирания на закрито и да се спазва социална дистанция от 1-1,5 м.

„Нека бъдем по-отговорни и дисциплинирани. Работещите в търговията и заведенията за обществено хранене трябва да обслужват клиенти задължително оборудвани с маски и ръкавици, въпреки топлото време. Препоръката към всички е да избягват да пипат носа, устата и очите си“, посочва още д-р Ангелова.