Невяна Владинова
Невяна Владинова / БГНЕС
Грацията ни Невяна Владинова продължава да прави фурор по време на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“в София, съобщи Gong.bg. Родената в Плевен гимнастичка спечели още един златен медал – този път във финала на обръч. Владинова вдигна публиката в залата на крака със страхотното си изпълнение, за което получи 18.400 (9.800 за трудност).

Втора се нареди представителката на Изравел Линой Ашрам с 18.200, а трета остана Катсярина Халкина от Украйна с 18.050. Преди ден Владинова, която бе избрана за Кралица на Световната купа, стана шампионка в многобоя. Другата ни представителка Катрин Тасева остана със среброто.

Невяна Владинова със злато от многобоя на Световната купа в София

Невяна Владинова спечели злато и на финала с топка с оценка от 18.100 точки. За нея това е трето злато от турнира до момента, след това в многобоя и във финала на обръч. Среброто и бронза в този финал извоюваха Александра Аджурджукулезе (Италия) и Алина Харнаско (Украйна), които стигнаха до отличията с равен резултат от 17.650 точки. Владинова спечели трети златен медал от финалите на отделните уреди. Кралицата на състезанието стигна до първото място с 17.400 след грешка – връзване на лентата. Втора позиция и сребърно отличие за представителката на Беларус Катерина Халкина с оценка от 17.100 точки.

Първи подиум във финалите записа и Катрин Тасева. Българката, също допусна грешка, но с резултат 16.850 стъпи на най-ниското стъпало на почетната стълбичка.
Gong.bg