Не дадоха ход на  делото за незаконно забогатяване
Не дадоха ход на делото за незаконно забогатяване / netinfo

Ловешкият окръжен съд не даде ход на първото дело за незаконно забогатяване срещу троянския бизнесмен Иван Краев. Искът срещу него е на стойност 103 800 лв. и е за отнемане на бензиностанция “Йоанна” в Троян.

Причината да не бъде даден ход е, че в обявата в Държавен вестник с датата на делото и описанието на имота е допусната техническа грешка. Посочен е имот, който не съществува в регулационния план на община Троян.

Съдът постанови да се извърши повторна публикация в Държавен вестник с правилно отразяване на данните на имота. Троянският бизнесмен Иван Краев не се яви в съда поради влошено здраве. Той беше представляван от своя адвокат Димитър Илковски. Според комисията “Петканов” бензиностанцията е придобита незаконно чрез присвояване на 23 кубически метра бетон от местния бетонов възел в Троян.

По случая бизнесменът Иван Краев е с влязла в сила присъда. Той е съден през 1997 г. за щети в размер на 270 лв. Според адвокат Николай Николов, член на Комисията “Петканов” в бензиностанция Йоанна, са вложени точно тези престъпно придобити 23 кубически метра бетон. Доходите от първата бензиностанция са послужили за изграждането на следващите четири, собственост на бизнесмена.