/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на осем заместник-министри. Предложенията са на съответните министри, съобщи пресслужбата на кабинета.
 
В Министерството на отбраната заместник-министър става Атанас Запрянов, който заемаше същия пост от юли 2016 г. до януари 2017 година. За заместник-министър е назначен и Анатолий Величков - депутат в 37-то и 38-то Народно събрание, член на Комисията по външна политика, който от 2002 г. работи в ПОК "Съгласие".

Рокади по високите етажи
 
В Министерството на вътрешните работи на поста заместник-министър се връща Красимир Ципов, който заемаше длъжността и в предходното правителство с премиер Бойко Борисов. Стефан Балабанов също става заместник-министър в МВР. От 2011 г. той е заместник-кмет на община Пещера. Бил е и началник сектор "Криминална полиция" в ОДМВР-Пазарджик и началник РПУ в Пещера.
 
Евгени Стоянов става заместник-министър на правосъдието. Той е бил прокурор в Софийската градска прокуратура, а от 2016 г. е съдия в Административния съд в София-град.

Правителството назначи 22-ма областни управители
 
За заместник-министри на здравеопазването са назначени Стоил Апостолов и Лидия Нейчева. Апостолов е завършил Медицинския университет в Пловдив - специалист по "Анестезиология и реанимация". Работил е и като управител в лечебни заведения в Пещера, Пазарджик, Бургас. Лидия Нейчева е заемала поста на заместник-министър на здравеопазването за различни периоди през 2013 г. и 2014 година.
 
Габриела Козарева е назначена за заместник-министър на младежта и спорта. От 2015 г. тя е директор на дирекцията "Спортна инфраструктура и управление на държавното участие" в министерството. Завършила е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", магистър по право.
БТА