/ ThinkStock/Getty Images
Бившият главен секретар на МВР Георги Костов поема управлението на агенция "Митници", а досегашният заместник-директор на НАП Галя Димитрова става директор на агенцията - това реши новото правителство на първото си заседание. Кадровите промени предвиждат още досегашният шеф на НАП Бойко Атанасов да стане заместник-министър на финансите, а изпълняващата длъжността директор на Митниците Розалия Димитрова да се върне в дирекцията, която оглавяваше по времето на покойния Ваньо Танов. Тази сутрин част от министрите дойдоха на работа с автомобили на НСО, въпреки продължаващото действие на заповедта от кабинета Борисов 2 да не се използват колите с лампи. Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че е въпрос на личен избор каква кола да използва всеки министър, а той предпочитал да се вози със служебен автомобил на министерството.

Георги Костов оглавява митниците
 
От утре бившият главен секретар на МВР Георги Костов става директор на агенция "Митници". Изборът му беше аргументиран от финансовия министър Владислав Горанов.
 
"Неговият богат оперативен опит ще ни помогне и познанието му доскоро като главен секретар ще ни помогне още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите на бюджета", посочи Горанов.

Назначени са заместник-министри в пет министерства
 
Освободеният от днес шеф на НАП Бойко Атанасов ще бъде назначен като трети заместник-министър на Горанов, и ще отговаря за приходните агенции:
 
"Кандидатурата на Атанасов дойде от Обединените патриоти и по-специално от партия Атака".

НАП вече има нов директор
 
Колкото до автомобилите на НСО, които продължават да се ползват от някои министри въпреки заповедта на Бойко Борисов от март миналата година, министър Горанов обясни, че това използване е предвидено в закона.
 
"Видя се във времето, че резултатите, които се очакваха, от подобна промяна, не подобриха работата нито на службите, нито на министерствата. Всъщност е въпрос на личен избор на министрите. Примерно финансовият министър няма да го видите в кола на НСО. Аз имам достатъчно капацитет в Министерството на финансите, за да се возя и моята задача като финансов министър не е свързана с много пътувания в страната, така че предпочитам да остана с транспорт на Министерство на финансите", посочи Горанов.

Правителството назначи 22-ма областни управители
 
Правителството смени управителите на 22 области у нас. Решението беше очаквано, след като служебното правителство направи същото с 21 от областните управители през февруари.

На своите постове остават областните управители на София-град, Софийска област, Пловдив, Бургас, Русе и Добрич.