/ iStock/Getty Images
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изказва съчувствие и съпричастност към гражданите на Украйна за трудната ситуация, в която се намират. Надяваме се ситуацията да приключи максимално бързо и без човешки жертви, заяви председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран в прессъобщение на организацията.

Български депутат: Изнудват хора, за да ги пуснат през украинската граница

Членовете на организацията са готови да настанят българските бежанци от Украйна в местата за настаняване и подкрепят идеята на премиера Кирил Петков това да се случи с финансовата подкрепа на държавата, обясни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Той посочи, че БХРА е готова и да осигури работа на българските граждани, които се евакуират у нас. Към момента се говори за 4000 души, посочи той. Това е мнението на наши колегите от ваканционните комплекси, заяви Налбантов.

МВнР: Четири автобуса пътуват към Киев, други три тръгват от Одеса за България


Надяваме се държавата да подпомогне за транспортиране и настаняване на българските бежанци у нас, но и ние самите сме готови дори да отидем на място в Украйна и да помогнем за пристигането на тези български граждани у нас, посочи Налбантов.
БТА