НАП пак прави лотария с касови бележки
94856
НАП пак прави лотария с касови бележки
  • НАП пак прави лотария с касови бележки
Започна второто издание на лотарията на Националната агенция за приходите с касови бележки. Двоен шанс за печалба ще имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са регистрирали бележката от ПОС терминал след 1 януари 2017 година. Играта ще продължи една година, а голямата награда е 50 000 лева. Ще бъдат раздавани месечни награди от 2000 лв., както и седмични - предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.

В лотарията могат да участват всички навършили 14 години, като създадат свой профил в сайта kasovbon.bg. Вече създадените такива профили остават валидни. Няма ограничения за регистрираните касови бележки, но те трябва да са издадени през тази година. Необходимо е да се посочат сумата на касовата бележка, датата, на която е извършена покупката, и часът, в който това се е случило, уточни говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

В близките седмици ще стане възможно и регистрирането на касовите бележки и чрез колцентъра на НАП на телефон 0700 18 700 чрез автоматична функционалност на центъра, тоест без да се налага човешка намеса, както и регистрацията на касови бележки чрез мобилно приложение на приходната агенция.

Важно е да се запазят хартиените носители на косовия бон или да се направи фотокопие.

"В лотарията участват както касовите бележки, фискалните бонове, издавани от стандартните фискални устройства, така и системните бонове, които някои от големите ритейлъри издават", обясни Бъчваров.

Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да бъдат подавани на телефона на колцентъра на НАП  0700 18 700.