„Наглите” държали похитените в къща в софийското село Долни Лозен
„Наглите” държали похитените в къща в софийското село Долни Лозен / снимкa: Sofia Photo Agency
„Наглите” държали похитените в къща в софийското село Долни Лозен
24467
„Наглите” държали похитените в къща в софийското село Долни Лозен
  • „Наглите” държали похитените в къща в софийското село Долни Лозен

"Наглите" държали похитените в къща в софийското село Долни Лозен, научи Дарик. Това е една от трите къщи (другите две са в ботевградско село и в столичен квартал), в които бандата на Йожи е държала отвлечените. Както съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, бандата, отговорна за 12 отвличания, е подготвяла още 2 къщи, за да може в един и същи момент да държи по няколко похитени.  

Къщата в село Долни Лозен е на един от босовете на престъпната банда - Ивайло Ефтимов-Йожи. Дарик научи, че в нея са били водени похитени само в един или два от случаите. По време на полицейската акция са претърсени повече от 20 адреса.

Полицията издирва още двама души от групата "Наглите", съобщи вътрешният министър. Той допълни, че за 12 от общо 19 отвличания има безспорни доказателства, че тази банда ги е извършила. За останалите седем похищения работата продължава.

Очертаващото се ядро на групата било от шест-осем души, които имат богата криминална биография - първоначално са правени кражби на коли, след това въоръжени грабежи и в последно време са преминали към отвличания. Останалите са хора, които само са помагали. Лидерът на престъпната група Йожи се е прибрал в страната часове преди операцията на полицията, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

На не повече от осем човека от групата за отвличания прокуратурата ще поиска утре от съда да наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Става дума за основното ядро на групата. Останалите заловени ще бъдат освободени с по-леки мерки. За сега обвинения няма да бъдат повдигани срещу всички заловени близо 25 човека.

МВР е влязло в следите на "Наглите", след като двама автокрадци, работещи за бандата, с прякори Патицата и Дебелото, са били заловени. Установено е, че те са крали коли и са били в много близка връзка с човека от бандата, който е получавал откупите при отвличанията.