/ БГНЕС
Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути
В София във връзка със снеговалежа тази нощ са извършени обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг от пътните платна, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Април дебютира със сняг

Над 90 снегопочистващи машини са работили във всички райони на града, като са обработени трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, както и Южната дъга на околовръстен път, общински пътища и мостове.

В момента продължават обработки на основни улици в районите и на някои вътрешно-квартални улици във „Витоша“, „Панчарево“, „Красна поляна“, „Овча купел“, „Банкя“ и други.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути. Започва и почистването на прилежащите пространства и подходи към спирките на обществения транспорт.

Април започва със сняг, ще има и температури до 28 градуса

Почистване на сняг и опесъчаване е направено на планинския път в природен парк Витоша „Бояна - Златни мостове“ и предстои да се извърши обработка на „Драгалевци - Алеко“.

Снегопочистващите машини ще продължат работа и през деня при необходимост.
От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия внимателно и със съобразена скорост.

По темата