/ iStock/Getty Images
Със завършен ваксинационен курс вече са 3702
Мобилните екипи, сформирани от регионалните здравни инспекции (РЗИ) за ваксинация срещу COVID-19, са ваксинирали 4274 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Със завършен ваксинационен курс вече са 3702 от тях.

Данните са към 20 септември.

Най-голям е броят на ваксинираните от мобилни екипи на РЗИ Софийска област - 806 граждани, от които 789 имат завършена ваксинация. В област Ямбол имунизираните са 490 лица, като всички са със завършен ваксинационен курс. В област Стара Загора със завършена ваксинация срещу COVID-19 са 403. За област Сливен имунизирани са 445 души, от които 193 имат завършена ваксинация. В Бургаска област ваксини срещу коронавирусната инфекция са поставени на 283 желаещи, като със завършена ваксинация са 251 лица. За област Видин са ваксинирани 211 лица, от които 186 имат завършен ваксинационен цикъл. В област Враца със завършена ваксинация са 282 лица. На територията на област Велико Търново трудноподвижните граждани и лицата, живеещи в отдалечени райони се ваксинират от мобилни екипи на лечебни заведения за болнична помощ. С ваксини срещу COVID-19 са обхванати 80 трудноподвижни лица и 906 жители на труднодостъпни населени места.

В Габровско ваксинираха възрастни и трудноподвижни хора

На територията на Столичната РЗИ трудноподвижни лица се имунизират от екипи на Центъра за спешна медицинска помощ след записване в СРЗИ. Заявилите в СРЗИ желание да бъдат имунизирани срещу COVID-19 до момента са 243. От тях със завършена ваксинация са 218 лица.

Желаещите да бъдат ваксинирани срещу коронавирусната инфекция и попадащи в съответните категории граждани могат да се свържат със съответното РЗИ, за да бъде планирана ваксинацията им от мобилен екип.