МЗ домакин на заседание на Съвместния медицински комитет на НАТО
МЗ домакин на заседание на Съвместния медицински комитет на НАТО / cнимкa: Sofia Photo Agency

Министерството на здравеопазването е домакин на пролетното заседание на Съвместния медицински комитет към Старшия комитет по гражданско и аварийно планиране за управление при извънредни ситуации на НАТО. Това съобщиха от пресслужбата на здравното министерство (МЗ). Заседанието ще се проведе днес и утре.

Поканата за провеждането на пролетното заседание през 2008 г. в България е отправена от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски по време на посещението в София на делегация от НАТО през юли 2007 г. и приета по време на Пленарното заседание на Комитета в Брюксел през октомври 2007 г.

В пленарното заседание ще участват представители от 28 държави – със статут на пълноправни и асоциирани страни членки към Организацията на Северноатлантическия договор, представители на различни международни организации – Световната здравна организация, Международната агенция за атомна енергия, главна дирекция "Здравеопазване и защита на потребителите" към Европейската комисия и други.

От страна на България в заседанието на Съвместния медицински комитет ще участват представители на здравното министерство. Като гости са поканени и представители на министерствата на външните работи, на отбраната, на държавната политика при бедствия и аварии и други институции.