Мъж твърди, че родителите му са починали заради липса на лекарства и адекватни лекарски грижи. Според разказа на Юлиан Георгиев двамата са били приети в болницата в Перник с положителни PCR тестове. Те  постъпват в лечебното заведение на 18 декември, съобщава NOVA.

„И двамата бяха почти здрави. Майка ми имаше температура 37,5 градуса само един ден, а баща ми нямаше неразположения. След четвъртия ден обаче майка си влоши. Каза ни, че не може да диша и е извикала лекарка. Тя обаче й отговорила, че това са симптомите на коронавирус и не я е прегледала. На 22 декември майка ми е интубирана. Била е с двустранна пневмония и ниска сатурация", разказа Юлиан. 

По думите му междувременно лечението на баща му е вървяло добре. „Трябваше да бъде изписан на 30 декември. Тогава обаче ни казаха, че трябва да остане още няколко дни в болницата. На 1 януари той също ми сподели, че не се чувства добре. Извикал е лекар, но никой не е дошъл. Хората, които са били с него в стаята, са отишли да потърсят помощ. След това баща ми спря да ни вдига телефона. Свързахме се с болницата, тъй като сме под карантина и нямаше как да отидем. Така разбрахме, че е приет в реанимация на 1 януари. Разбрахме, че лекарствата му са останали в стаята. На 2 януари ни казаха да купим необходимите медикаменти и да ги занесем.  Баща ми почина 7 януари", сподели още мъжът.

Директорът на болницата заяви, че в момента тече вътрешна проверка. Резултатите от нея трябва да излязат днес.

Повече гледайте във видеото