Мъглата отмени седем полета на летището в София и затвори пловдивското
Мъглата отмени седем полета на летището в София и затвори пловдивското / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Заради мъглата на Летище София бяха отменени седем полета. Трафикът се осъществява при зимни условия.

От 00.00 ч. до 9.00 ч. са кацнали общо 10 самолета по разписанието за предходния ден. Излетели са също толкова, като регистрираните закъснения са под 60 минути и се дължат както на късно кацане от предшестващ полет, така и на отложени слотове поради претовареното въздушно пространство над Европа.

В интервала от 9.00 до 12.00 ч. са регистрирани закъснения на полетите на Австрийски авиолинии от Виена, на "Джърмануингс" от Кьолн, на "Изи Джет" от Лондон (Гетуик). Причината е късно кацане от предишен полет.

Полетът на Руските авиолинии за Москва - Шереметиево от сряда е изпълнен в 7.28 ч. в четвъртък. Отменени са полети на "Олимпик Ер" от и за Атина поради метеорологичната обстановка на летището в София.

Полетът на авиокомпанията "Пегасус" от Истанбул е препланиран за изпълнение в 18.45 ч., а излитането от София за Истанбул ще бъде в 20.45 часа. Двата полета на "Луфтханза" за Франкфурт и за Мюнхен са анулирани.

Летище Пловдив бе затворено заради гъстата мъгла, съобщи за Дарик дежурният диспечер. Няма планирани полети, затова и няма блокирани пътници.