МВР съобщи, че не са верни твърденията, че полицейски служител е пушил цигара в близост до дрона край Тюленово.

 "Във вътрешния периметър около дрона преди и по време на действията по обезвреждане на снаряда полицейски служители не е имало. Ангажиментът на МВР е бил да се обезпечи външният периметър по недопускане на цивилни граждани в близост".

Взривиха 82-милиметровия боеприпас върху дрона, открит край Тюленово (ВИДЕО)

Облеклото на служителите, които обезвреждаха дрона с невзривения боеприпас, предизвикаха множество коментари, както в социалните мрежи, така и в парламента.

"Видяхте всички как се обезврежда боеприпас - с пушещ полицай и друг, който по потник пада от камъните", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Темата бе коментирана и по време на извънредното заседание на парламентарната комисия по отбрана, която изслуша военния министър. Оказа се, че Тодор Тагарев не е гледал записа от взрива край Тюленово.

Нинова: Видяхте как се обезврежда боеприпас - с пушещ полицай и човек по потник, който пада от камъните

"Не съм гледал, журналисти ми показаха преди малко снимка на човек по потник, но снимката е размазана и не се вижда дали не е бронежилетка. Ако си е свършил работата, не е важно дали е по потник или с униформа. Представете си в жега как се слиза по скали със скафандър, за да се извърши подобна операция. По-добре така, отколкото да имаше парадни униформи и нищо да не бе свършено", категоричен беше Тодор Тагарев, който поздрави Военноморските сили за успешно завършилата задача.