Мустафови не са извадили медицинско, доказващо действията на полицията
Мустафови не са извадили медицинско, доказващо действията на полицията / Sofia Photo Agency, архив
Мустафови не са извадили медицинско, доказващо действията на полицията
31634
Мустафови не са извадили медицинско, доказващо действията на полицията
  • Мустафови не са извадили медицинско, доказващо действията на полицията

Семейство Мустафови от Кърджали, които обявиха, че ще съдят България в Страсбург заради акцията на МВР в дома им в Кърджали, при която пострада дъщеря им, все още не са извадили медицински документи, които да покажат дали полицаите са превишили правата си. Това заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му двете жени, които е трябвало да извършват платени сексуални услуги, са потвърдили пред съдия, че Кадир Мустафов ги е потърсил за негови приятели.

Ето коментара на Цветан Цветанов:

Няма нещо, което да е превишаване на правата на българските полицаи по този случай, защото служителите са влезли по неотложни действия. Вратата не е разбита и оттам нататък всеки е в правото си да си търси правата, където прецени. До вчера, а това са вече четири дни след самото събитие, медицинско не е вадено. От снетите обяснения и даването на показания пред съдия от двете проститутки те потвърждават, че са извършили тези действия, за които ние разследваме основния обект. Едно от лицата, което е клиент, също е дало тези показания, че се е обадил на Кадир. Това, което мога да ви кажа, като допълнение от разпитите и обясненията, които са снети от шофьори на таксита, Джем никога не са го виждали да изпълнява такава дейност, свързана с таксита. Шефът на таксиметровата фирма също казва, че подобни заявки за обслужване на клиенти или приемане на поръчки от Джем не е имало, така че той реално не е осъществявал таксиметрова дейност като услуга през последната година. Кадир казва, че се е обадил на познат таксиметров шофьор, той може да се обади на таксиметровата компания, която има съответните възможности да информира и да поеме поръчката. В момента Кадир каквото иска да казва, той е човекът, който ги е поръчал. Оттам нататък прокуратурата е тази, която ще прецени дали ще бъде привлечен като помагач или просто ще го остави като един човек, който ще бъде възпитаван по делото, което ще се води срещу Джем.