Младежите от БСП – София се обявиха в подкрепа на Калоян Паргов, след като Националният съвет на БСП наложи наказание на Паргов. То е временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

"Ние от Градския съвет на Младежкото обединение в БСП – София не сме съгласни с решението на Националния съвет на БСП за отстраняването на Калоян Паргов от поста му на градски председател. Решения относно ръководството на нашата софийска партийна организация трябва да се взимат от нея самата, а не насилствено от ръководството на партията – без диалог и реален разговор". Това се казва в позиция на младите социалисти от София.

БСП наложи наказание на Калоян Паргов, той нарече обвиненията „съшити с бели конци“

Те посочват, че в продължение на почти 10 години Младежкото обединение в БСП – София работи активно, последователно и в синхрон с ръководството на БСП – София и в частност председателя на ГС на БСП – София Калоян Паргов.

„През всички тези години ние винаги сме получавали желаната подкрепа и разбиране от страна на тясното ръководство в БСП – София. Всеки един проблем, който сме срещали по този дълъг съвместен път, е посрещан с разбиране“, заявяват от ГС на Младежкото обединение в столицата.

Калоян Паргов ще поиска вот на доверие

Те искат Националният съвет на БСП да преразгледа своето решение и призовават за това на Калоян Паргов да не бъде налагана мярката за забрана за вземане на каквито и да било партийни длъжности. „Нашето предложение към НС на БСП е да насрочи дата за свикване на Градска конференция, която да преразгледа поведението на председателя Калоян Паргов и да вземе решение по така създалия се казус, предизвикан от подписите на 31 от 79 членове на Градския съвет на БСП – София“, се казва в позицията на младежите.

„Това да можеш да избереш кой да те ръководи е основен принцип на демокрацията и ние от Градския съвет на Младежко обединение в БСП – София настояваме той да бъде спазен. В противен случай рискуваме легитимността на следващия председател“, категорични са от Младежкото обединение в Софийската организация на БСП.