/ БГНЕС

Скандал между централното ръководство и столичната организация на левицата. От пресцентъра на „Позитано“ 20 изпратиха съобщение, в което се казва, че членове на БСП-София настояват партията да накаже техния председател Калоян Паргов. Основният мотив е участието по думите им на "общински съветници на левицата в скандалната сделка за осветлението в столицата", която бе разкрита от Борис Бонев.

Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват договора за улично осветление в София

В съобщението се посочва още, че социалистите  от градската организация са събрали и подписка, в която посочват, че съпартийците им в СОС са участвали и в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, както и, че Паргов неглижира на дейността на градската организация. "Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично", допълват редовите членове на организацията.

Те призовават задкулисието в градската организация да спре. В подписката Националният съвет на БСП е призован да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов.

Калоян Паргов: Очаквах Борисов да поиска оставката на Фандъкова

Малко по-късно до редакцията беше изпратен имейл от БСП-София, който опровергава предходната информация. Пред DarikNews.bg самият Калоян Паргов заяви, че подадената от "Позитано" информация не отговаря на фактическата истина. "Няма взето подобно решение с критики към мен", обясни той пред екипа ни.

Ето какво се казва в опровержението на БСП-София.

"Редица медии са получили съобщение от пресцентъра на „Позитано“ 20, което се позовава на позиция на Градския съвет на Софийската организация на БСП, свързана с председателя ѝ Калоян Паргов. Официално и категорично заявяваме, че Градският съвет на БСП – София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция. Изпратената информация е подвеждаща и невярна!!!"