Младен Маринов
Младен Маринов / МВР
Ловеч е пример за добро взаимодействие между институциите. Това заяви днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Ловеч при откриването на реновираната сграда на най-голямото на територията на областта районно управление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Партньорството между институциите води само до по-добри резултати и е изцяло в полза на обществото“, подчерта министър Маринов. Той отбеляза, че новата придобивка е за гражданите, на които ще се предоставят по-добри услуги, и за служителите, които се грижат за сигурността на хората в община Ловеч. Вътрешният министър припомни, че осигуряването на модерна работна среда и техника е сред приоритетите на ръководството на вътрешното ведомство. Той пожела на колегите си здраве, по-малко инциденти, сила и кураж при носене на службата в полза на обществото.

„Сигурността на гражданите е обща грижа и приоритет“, каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя благодари на ръководството на МВР за присъствието им на днешната церемония, с което по думите ѝ са засвидетелствали внимание към жителите на общината.

МВР увеличава заплащането за нощния труд на служителите

С празничен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Любомир Казашки, бе открита сградата на РУ - Ловеч. Лентата прерязаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на община Ловеч Корнелия Маринова. На официалната церемония присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, областният управител на Ловеч Ваня Събчева, ръководителите на окръжна и районна прокуратура, както и представители на общинската администрация.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., като стойността му е в размер на 722 396.51 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 699 596.51 лв.